Sunday, March 2, 2008

Ce este Succesul?



Ce este succesul?
Ar fi posibil să întreb 1000 de oameni şi să primesc 1000 de răspunsuri diferite. Gallup a făcut un studiu şi a cerut celor chestionaţi să definească succesul. Răspunsurile au fost împărţite în 12 categorii, dar pe primul loc s-a aflat ''sănătatea''. Cincizeci şi opt la sută au considerat că înainte de orice se află sănătatea. Acum, a fi sănătos este o binecuvântare, dar înseamnă aceasta succes? Eu cred că cei mai mulţi dintre oameni descrie succesul cam aşa:

t Averea lui Bil Gates.

t Fizicul lui Arnold Schwartzeneger sau Cindy Crawford.

t Inteligenţa lui Albert Einstein.

t Abilitatea atletică a lui Michael Jordan.

t Îndrăzneala în afaceri a lui Donald Trump.

t Eleganţa şi echilibrul interior al lui Jackie Kennedy.

t Imaginaţia lui Walt Disney.

t Inima Maicii Terezia.

CONCEPŢII GREŞITE DESPRE SUCCES

1) BOGĂŢIE: ''Doar un pic mai mult'' a fost răspunsul dat de John. D Rockefeller când a fost întrebat câţi bani îi erau de ajuns. Regele Solomon spunea ''Cine iubeşte argintul, nu se satură niciodată de argint, şi cine iubeşte bogăţia multă, nu trage folos din ea'' (Eclesiastul 5:10). Bogăţia şi tot ceea ce aduce ea este, în cel mai bun caz, trecătoare. Citiţi ce s-a întâmplat cu aceşti oameni renumiţi pentru bogăţia şi puterea lor, care s-au întâlnit 1923 în Chicago, Ilinois: Charles Schwab, preşedintele celei mai mari companii producătoare de oţel, a murit falit. Richard Whitney, preşedintele bursei de mărfuri din New York, a murit imediat după ce a fost eliberat din închisoare. Jess Livermore, marele ''speculant la bursă' din Wall Streat s-a sinucis; la fel au făcut şi Leon Fraser, preşedinte de bancă şi Ivar Kreuger, capul celui mai mare monopol mondial.

2) FERICIRE: Donald Trump a spus: ''Cunosc o mulţime de oameni care nu au atât de mulţi bani ca mine, dar care sunt mult mai fericiţi. De aceea aş spune că ei, probabil, au mai mult succes''. Înseamnă fericirea succes? Continua căutare a fericirii este un prim motiv pentru care oamenii nu sunt fericiţi. Te afli în permanenţă ca deasupra unui tăvălug care se roteşte.

3) AVERI: Mi-am dat seama că având cea mai bună bicicletă, fiind proprietarul unei case, conducând o maşină drăguţă, jucând golf cu cele mai noi crose, în cel mai bun caz, toate acestea îmi oferă satisfacţii temporare.

4) PUTERE: Abraham Lincoln a spus: ''Dacă doreşti să testezi caracterul unei persoane, dă-i putere''. Puterea

nu este nici pozitivă, nici negativă. Nu înseamnă succes. În plus, toţi dictatorii, în cele din urmă pierd puterea.

5) REALIZĂRI: Mulţi oameni consideră că dacă vor ajunge într-o anumită poziţie, dacă îşi împlinesc un ţel sau

dacă au o relaţie cu persoana potrivită, ei vor avea succes. Este ceea ce se numeşte o gândire de tipul ''când şi atunci'' sau ''boala destinaţiei''.

Îmi place definiţia pe care o dă John Maxwell. ''Succes înseamnă: să şti că ai un scop în viaţă, să creşti pentru a ajunge la potenţialul tău maxim şi să semeni seminţe, de care să beneficieze ceilalţi''...


Credetzi altfel ? ... va las sa dezbatetzi ...

No comments: