"opera" dintr'un cotidian independent ...care nu va avea dreptul numelui scris pe blogul meu ... amuzat am fost cand lam citit dar scarba si greatza pe care au radiat'o editorii acestui articol ma inspaimanta...
"Blestemul sataniştilor a ajuns şi în Focşani
Sinuciderea este fericirea supremă a adepţilor EMO
Ei au fost văzuţi şi în Vrancea, se îmbracă ciudat şi au tendinţe suicidare
|
Denumirea provine din grecescul Ťaimať care înseamnă sânge
Cercetătorii susţin că însuşi Hitler, la începutul anilor 20 ai veacului trecut, a făcut parte dintr-o trupă Emo
Mulţi îi confundă cu punkiştii, rockerii sau metaliştii
Presa centrală a semnalat zilele trecute cazul unei adolescente de 12 ani, adeptă Emo, care s-a sinucis. Focşănenii nu sunt străini de faptul că în oraşul lor există astfel de grupări care se aseamănă cu cele sataniste.
Sâmbătă seară(17mai), la postul de televiziune OTV, în cadrul unei dezbateri naţionale, un tânăr din Focşani a intrat în direct şi a declarat că a aderat la Emo.
În zona Teatrului Maior Gh. Pastia pot fi văzuţi frecvent tineri care au adoptat stilul de viaţă Emo. Băieţii se machiază, se îmbracă în hanorace negre. Adepţii EMO se mutilează pe mâini, bărbaţilor le place să poarte pelerine negre, culori închise, au breton şi un ochi acoperit, sunt machiaţi, le place să-şi tatueze corpul şi au mult metal pe corp.
Flagelarea provoacă plăcerea
Un emo nu e în măsură să-şi folosească mâinile decât în acte de flagelare, să sângereze. Naşterile la femei sunt foarte rare, sinuciderile făcând imposibilă ducerea sarcinii la capăt. Fac sex în grup fără să ţină cont de un partener pre-ferenţial. Adepţilor Emo le place să se fotografieze în oglinda closetului. Adeziunea la gruparea Emo are la bază toxicodependenţa, hemoragiile spontane, slaba rezistenţă la alcool. Emo se izolează pentru că se simt excluşi şi de aceea rămân la periferia societăţii. 99 la sută sunt bisexuali, nu fac nici o diferenţă între bărbat şi femeie.
Lipsa de comunicare cu ceilalţi îi determină să se manifeste altfel, să se evidenţieze. Prin muzică, prin haine, prin coafuri. Dacă familia nu îi tolerează şi societatea îi respinge, aceştia recurg la gesturi extreme. Sinuciderea este fericirea supremă a adepţilor curentului Emo.
Copilul Emo
Rămaşi singuri, copiii aderă la diverse grupuri sociale, aşa cum e şi Emo. Aceştia au tendinţa să se urască, să se considere inferioare celorlalte persoane, să fie extrem de aspre cu ei înşişi, toate acestea, culminând, uneori, cu tentative de sinucidere. Această stare se manifestă în perioada adolescenţei, sau perioada critică, aşa cum o denumesc specialiştii, când tinerii, încercând să se regăsească, au şansa să se simtă frustraţi.
Copilul Emo poate fi recunoscut după ochii puternic conturaţi, coafurile rasta, părul relativ lung sau ciufulit, de culoare neagră, sau, eventual, în combinaţii cu unele culori "ce sar în ochi". Se evidenţiază şi prin felul lui de a se îmbracă purtând tot felul de combinaţii ciudate de haine pe care oamenii nu le poartă, în general şi poartă o geantă lungă tip poştaş.
Ce este un "EMO"
După unele studii, numele acestei grupări vine din grecescul Ťaimať - care înseamnă sânge. Emo pare a fi un subgen al punkiştilor din anii 1980. Genul Emo a luat fiinţă în 1920 când a debutat un grup vienez "Numai în ungherul meu� din care a făcut parte şi Adolf Hitler. Termenul de "emo" vine de la "emoţional" care ne poate duce, eventual, cu gândul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, şi uşor de impresionat. "Emo" este, de fapt, starea pe care persoana ce se consideră astfel o are din cauza unor decepţii peste care nu a putut trece.
Psihologii sunt de părere că aceia care intră în grupările de acest gen sunt labili şi nu au nişte valori etice solide. "Acum câţiva ani o liceană, rockeriţă, s-a aruncat în faţa trenului. Au fost nişte grupări sataniste în Focşani care vedeau sinuciderea ca fiind fericirea supremă. Curentul EMO este la modă acum. E ceva specific adolescenţilor care nu au nişte valori bine definite. Sinuciderea este o etică a lor, iar depresia este bine primită în gruparea lor. Ei sunt teribilişti, vor să trăiască altfel decât ceilalţi", a precizat Maria Arginteanu, psiholog."